kenapa aku berblog?

kenapa aku berblog? aku ada blog sebenarnya.. tapi blog tu smuanya pasal komputer. da lama da blog tu wujud kat muka bumi nih. sebabkan dulu dulu aku seorang yang passionate terhadap komputer, dan aku juga ada menjalankan bisnes repair komputer secara kecil kecilan kat universiti aku yang tercinta. so bile aku terjumpa benda benda baru yang aku explore, aku akan sumbat kat blog tu.  blog tu pagerank 3 beb. haha…

so blog yang ni aku buat semata-mata bertujuan untuk aku berblog. sebagai tempat aku menulis. aku memang tak pandai menulis sebenarnya. sangat sangat tak pandai.  so konon kononnya,  dengan berblog nih aku harap ia dapat meningkatkan kemahiran insaniah aku dalam menulis dan berkata kata.

aku seorang yang tak pandai berkata kata. aii menulis tak pandai, cakap tak pandai… ape yang ko boleh? aku pun tak tau…

aku dalam dilema sebenarnya… aku sedang berusaha mencari keupayaan.. passion.. sesuatu yang aku enjoy buat walaupun terpaksa membanting tulang. bak kata encik zaki, aka supervisor PSM, aka lect subjek Building Constrution aka IDOLA aku..

.. buat sesuatu kerja dengan prinsip, bukan dengan duit..

betul kata dia.. buat sesuatu kerja memang dengan prinsip. duit akan menyusul kemudian. baru orang kate passion.. hm.. macam blog ni lah. dlu aku buat blog ni mmg tujuan duit kot.. adsense lah, nuffnang lah, advertlet lah, bla bla… tapi sebabkan takda passion, kebanyakan post semuanya adalah copy and paste.

so… kali ni aku cuba untuk memperbaiki diri aku sendiri dengan berblog, dengan passion.  harap harap misi aku tercapai.. aminn..

    • jlo(8 mafia)
    • April 26th, 2009

    gud job bro..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: