Dengar radio Malaysia online : DIY

kepada sesiapa yang suka dengar radio, tapi takde radio, anda boleh lah berbuat demikian dengan mendengar radio secara online. kat bawah ni adalah link atau URL bagi stesen radio bagi stesen-stesen radio kat malaysia.

Fly Fmhttp://rs9.radiostreamer.com:11000/
Hot Fmhttp://rs9.radiostreamer.com:10000/
One Fmhttp://rs9.radiostreamer.com:12000/
Era Fm – mms://rs5.radiostreamer.com/AMP_ERA
Hitz Fm – mms://rs5.radiostreamer.com/AMP_HITZ
Ikim Fmhttp://210.48.148.126/ikim
Mix Fm – mms://rs5.radiostreamer.com/AMP_MIX
Red Fmhttp://75.125.106.156:9000/;stream.nsv
Sinar Fm – mms://rs5.radiostreamer.com/AMP_SINAR
X-Fresh Fm – mms://rs5.radiostreamer.com/AMP_XFM
Klasik Fmhttp://mfile.akamai.com/24752/live/reflector:50934.asx
Jazz Fmhttp://tlrc.as34763.net/live.asx?station=jazz1
My Fm – mms://rs5.radiostreamer.com/AMP_MYFM
Kl Fmhttp://mfile.akamai.com/24752/live/reflector:56151.asx
Musik Fmhttp://bkj-station4.jaring.my/muzikfm
Radio 24 Fmhttp://www.radio24.com.my/player/radio24.asx
Suria Fm – mms://kl.cdn.tm.net.my/suriafm
Minnal Fmhttp://bkj-station1.jaring.my/minnalfm
Express Tamil Online Radio Fmhttp://www.extamil.com/radio
Ai Fmhttp://bkj-station4.jaring.my/aifm
Mnet Fmhttp://live.mnetfm.net:8080
Nasyid Fmhttp://nasyidfm.net/radio/listen.asx
988 Fm http://75.125.106.155:8000
Radio Sabah Fmhttp://www.rtmsabah.gov.my/sabah_fm.asx
Radio Sabah V Fmhttp://www.rtmsabah.gov.my/sabah_v_fm.asx
Labuan Fmhttp://grace.fast-serv.com:9854
Traxx Fmhttp://bkj-station1.jaring.my/traxxfm
Asyik Fmhttp://bkj-station1.jaring.my/asyikfm
Lite Fm – mms://rs5.radiostreamer.com/AMP_LITE
THR Gegar Fm “permata pantai timur” – mms://rs5.radiostreamer.com/AMP_THRG
THR Raaga Fm – mms://rs5.radiostreamer.com/AMP_THRR
Fuhyoo Fmhttp://78.129.245.212:32253
Fungkur Fmhttp://fungkurfm.mine.nu:8000
Rilek Fmhttp://67.220.76.198:8000
Putra Fmhttp://www.putrafm.upm.edu.my:8080
Langkawi Fmhttp://cybermedia.mmu.edu.my/ext/rml.asx
Multimedia Unversiti Fmhttp://cybermedia.mmu.edu.my/ext/rmmu.asx
Selangor Fmhttp://cybermedia.mmu.edu.my/ext/rms.asx
Negeri Fmhttp://cybermedia.mmu.edu.my/ext/rmns.asx
Kedah Fmhttp://60.51.214.210:8000/
Perlis Fmhttp://60.49.230.182:8000/

caranya, mula-mula buka winamp. kalau takde winamp, kena install dulu lah. (boleh guna player lain seperti windows media player).

win

tekan File kemudian tekan Add URL. kemudian masukkan URL stesen pilihan anda. tekan Open. last, tekan Play

win 2

Selesai.

Nota : aku pun tak pasti semua link ni boleh pakai lagi ke tak. biasa dengar hitz je. nanti kalau ada perubahan aku bagi tahu.

  1. fuhh…best info ni…aku dh try…ok gak sbb dpt dgr radio kat winamp je…:)

    • khairul azwan
    • September 8th, 2009

    fly.fm & hot.fm link x buleh buka. favorite nih.. =(

    • ILA KK
    • October 18th, 2009

    wahhh cantikk.tq

    • awa83
    • January 20th, 2010

    radio kelantan.FM xde ke? =<

      • raksasa.BIRU
      • January 20th, 2010

      takde kot…. sorry..🙂

    • awa83
    • January 20th, 2010

    bukan pe..sbb dok KL nie xdpt dgr la..rindu kat kg =<

  2. sblm ni aku try sinar ngan kedah fm ok ja…
    skang dah tak buleh…
    huhuuu

    • naz1234
    • April 13th, 2010

    fly fm x boleh pun bro.

    • brader
    • July 13th, 2010

    Tenkiu bro..

  3. new radio links
    DinetFM = http://69.197.24.26:8000
    ThnFM = http://live.thnfm.net:8080/
    LepakFM = http://69.197.24.25:8000

    have funz

      • raksasa.BIRU
      • September 20th, 2010

      thanks.

  4. Hai nice info. Selain itu anda juga boleh mendengarkan pelbagai radio online yang terdapat di Malaysia di blog XY RADIO ONLINE. Terdapat pelbagai radio online yang telah kami sediakan, semuanya adalah percuma dan mudah. Sila lawati ke sana, kami nantikan kehadiran anda. Klik sahaja pada “Xy Radio Online” di atas.

  5. saya pinjam url post awak untuk kabor kat member saya…iam new in blogging…makaseh ek…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: