cinta.part 1

cinta, adalah sejenis makanan. makanan yang mempunyai rasa yang pelbagai. kadang-kadang manis, kadang-kadang terlalu manis. kadang-kadang, boleh jadi pahit, macam kerepek belinjan. pahit-pahit belinjan, sedap juga kalau dimakan. cinta juga boleh basi kalau dibiarkan tidak dimakan.

sesetengah orang, ketagih apabila memakan cinta. bila cinta tiada, meracau, tidak keruan. sangap? itu lah bahasa yang biasa digunakan apabila tiada cinta. pertama kali nampak cinta, hati sudah tertawan. rasa ingin menjamah, dan merasakan kelazatan cinta. dia, tidak tahu samada cinta itu manis, ataupun pahit. mata dipejam, mengharapkan sesuatu yang indah menyelinap masuk ke dalam hati.

setelah masuk ke dalam mulut, mula terasa cinta. jika sedap, dikunyah lama-lama, supaya banyak jus-jus cinta terembes dan dirasakan kelazatannya dengan lidah. sebaliknya, terus dimuntahkan cinta serta dijolok-jolok tekak supaya tidak tertinggal sisa. sumpah seranah serta cacian menjadi zikir buat seketika. konon-konon, itulah ubat kekecewaan tidak mendapat kelazatan cinta.

Advertisements
 1. :D..*sekadar mampu tersenyum*
  ko ne asyik serabut jek.pukul kang baru taw..hah

   • raksasa.BIRU
   • August 6th, 2009

   mane de dow.. gua cool. haha

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: