turn 23

pejam celik, pejam celik, dah 23 tahun. rasa macam sekejap gila masa berlalu. kadang kadang ada rasa macam baru habis sekolah. kadang kadang ada rasa macam baru abis matrik. dan kadang kadang ada jugak rasa macam baru je daftar masuk U 4 tahun lepas. rasanya macam tak banyak perubahan yang ada kat diri aku sejak zaman-zaman tu berlalu..

harini, 18 ogos 2009, aku berusia 23 tahun.. tahun depan, 24… tahun lagi satu 25,.. pastu 26, 27, 28, 29, ..50, 51, .52…..

makin lama makin tua. kan best kalau masa ni tak bergerak. stay je camni. umur 23 sampai bila bila. muka pun tak berkedut, kudrat yang ada pun tetap je camni. bila kata hari jadi, mesti tanya pasal azam baru. so… ape azam baru aku?

sebenarnya… aku sendiri pun tak pernah fikir apa azam baru aku. aku buat apa yang aku rasa aku nak buat. dan aku tak buat bila aku rasa malas.

tapi…sepanjang aku hidup, aku rasa umur 22 lah yang paling banyak dugaan, cabaran, dan tekanan. memang aku tak pernah depress sampai tahap camtu sebelum ni.

nak buat camana, nak tak nak kena jugak lalui. orang kata, dalam hidup, mesti ada sekali kita jatuh. dan aku harap, yang itu adalah first and last.

sometimes, kita, manusia, cross over some lines that were made. manusia memang tak leh lari dari melakukan kesilapan. kesilapan yang kita lakukan, kadang kala dilakukan bukan sebab keinginan, bukan datang dari hati sendiri. tapi atas sebab nafsu, dan godaan syaitan. syaitan paling suka goda manusia yang jiwanya sedang kacau dan lemah. tapi percayalah, Allah maha pengampun..

Astaghfirullah-al Aziim..

so…. sebagai azam baru….. aku cuma nak terus pandang ke depan. dan tidak akan toleh ke belakang lagi. segala kekecewaan dan tekanan yang aku lalui, cuma akan memperlahankan dan menyekat perjalanan hidup aku.ok enough already.

…………..

teringat pulak zaman dulu dulu kena prank ngan kawan kawan time befday. masa zaman matrik, kena jirus air sebaldi dari tingkat atas. punya la baek budak budak ni pancing ajak gi beli rokok kat bilik member, skali kena prank. bukan sebaldi sebanarnye. tapi berbaldi baldi. sampai rosak terus henset aku dalam poket. haha.

masa da masuk U plak, lagi lah. kena balling telur. peh… tu lagi takde belas kasihan. keteeppeekkkk~… ha camtu lah bunyi dia telur dipecahkan kat atas kepala, bukan pecahkan telur macam nak goreng telur… tapi dibaling kuat2. kena kat belakang badan lagi….. pehhh…. bisa.. paling tak leh bla… bau lekat. satu rumah bau telur. pastu baju, memang konfem bau.. kepala, rambut… peh.. 2 3 hari gak tu baru hilang betul betul bau dia..

haha… tapi korang memang best la.. memori memori tu semua memang takkan hilang ditelan zaman. da tua tua esok nanti, konfem tergelak sorang sorang bila ingat ingat balik. haha..

aku harap, dengan usia yang semakin meningkat ni, aku dapat menjadi seorang yang lebih baik. baik dalam apa jua bidang yang aku ceburi. semoga Tuhan sentiasa tunjukkan aku jalan yang benar..

dalam kesempatan ni, aku nak thanks kat semua orang yang penah hadir dalam hidup aku. kalau nak tulis kat sini, rasanya sampai esok pun tak abis tulis. you know who you are. thanks so much!

  1. happy birthday bro..semoga Allah bersama ko

    • harap ko kotakan apa ko tulis tu.congratz berjaya smpai umur 23..:)

    • yanee
    • August 22nd, 2009

    ejat. aku copy ko nye blog link ke blog aku. halal ek? ha lupe,hapy belated bufday.🙂

      • raksasa.BIRU
      • August 23rd, 2009

      haha.. okok.. thanks

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: