Archive for the ‘ hiburan ’ Category

Rock the World 9

Geng.. Jom gi!

Advertisements

Yuna – Rocket

You’re like a rocket in my mind
That’s waiting to define everything about me no one knew
And you stick like a poster on my wall
As if you dont wanna move

I got no money in my pocket
Nobody to rock with but you
But you know me I don’t seem to roll
Somehow we managed to get through

People come and people go
And people gonna come some more
They pick a fight
But it’s alright
At least I get to see you tonight
Tonight

I can’t believe we almost got famous for nothing baby
You came the last minute of — to save me
I can’t believe we almost got paid for nothing baby
Cause even if they go away
I got the feeling that you’re gonna stay

It’s like I’m picking up a miracle off the sidewalk
Like kitten in the box
Don’t contemplate yourself, you say
Cause you’re all you’ve got
I’m a — and pathetic
At the same time unlike you
Baby you’ve got no move
And you think I’m good at what I do

People come and people go
And people gonna come some more
They pick a fight
But it’s alright
At least I have you home tonight
Tonight

I can’t believe we almost got famous for nothing baby
You came the last minute of — to save me
I can’t believe we almost got paid for nothing baby
Cause even if they go away
I got the feeling that you’re gonna stay

You’re like a rocket in my mind
Waiting to define everything about me
You’re like a poster on my wall
Sticking, don’t wanna fall
As if you dont wanna move

ni lagu yuna yang 1st aku denga. mula2 aku tak tau pun dia orang melayu. jumpa kat myspace orang. skali da search kat youtube… melayu daaa… suara budak nih sangat rare terutama dikalangan artis melayu. orang kata macam norah jones? macam lenka pun ada gak aku rasa. hmm.. layan beb. tapi.. aku sangat tak ske lagu “dan sebenarnye” version full yang slalu kluar kat radio tu. aku lagi ske version demo. sebab, muzik yang band dia main, tak best. spatutnya bleh buat lagi kreatif dan best dari tu. part dia goreng, drum dia… adeh… tak leh masuk. tak paham knape adik aku ske sangat version tu.

raksasa biru berkeliaran!

IPOH, 9 Jun 2009 – Seekor raksasa yang berwarna biru telah dijumpai oleh seorang gadis di dalam rumahnya. Mangsa dikatakan sedang mengulang kaji pelajaran. Secara tiba-tiba, raksasa berkenaan muncul dari belakang komputer ribanya.

DSC02560 (1)

Menurut mangsa, Aminah bte Awang (bukan nama sebenar) raksasa berkenaan mempunyai rupa yang ganas dan menggairahkan. Ia dikatakan sedang menggigit sebatang bunga dimulutnya kerana dipercayai untuk dihadiahkan kepada kekasihnya. Raksasa berkenaan dipercayai kelaparan dan keluar mencari makan. Ini kerana raksasa berkenaan telah meragut papan kunci huruf Z pada komputer riba milik mangsa.

DSC02559 (1)

“Mula-mula, saya tengah study. Pastu saya terdengar bunyi aneh seakan-akan bunyi orang mengopek kuaci. Tiba-tiba raksasa biru muncul. Saya pun terkejut lalu melompat kebelakang. Bagaimanapun, saya masih cool”, kata mangsa. Mangsa dikatakan tidak mengalami sebarang kecederaan serius. Beliau cuma menghidap penyakit angau kerana teruja dengan ketampanan raksasa biru.

DSC02557 (1)

DSC02556 (1)

minatang

kat bawah ni ada 4 ekor minatang. lembu, arnab, keldai, dan biri biri. daripada ke empat empat binatang ni, pilih salah satu yang menepati kriteria anda.

lembu

anda seorang yang kelakar dan suka ketawa. boleh juga dikatakan happy go lucky. anda seorang yang sempoi, serta mudah bergaul dengan sesiapa sahaja. dalam masa yang sama, anda juga suka memerhati orang dan keadaaan sekeliling. kadangkala anda mudah tersentap apabila diusik rakan rakan.

arnab

anda merasakan diri anda menjadi perhatian ramai. terdapat sesuatu yang menarik tentang anda yang membuatkan anda disenangi kawan kawan. adorable? mungkin itu anda. anda seorang yang fragile. sentiasa mahukan teman atau si dia di sisi anda. kadangkala, anda mempunyai tabiat buruk iaitu malas mandi.

keldai

anda seorang yang tenang. tidak sukakan masalah. anda seorang “silent killer”. barangkali anda tidak banyak bercakap di khalayak ramai, tetapi anda mempunyai agenda tersendiri yang akan menjadi kejutan. tabiat buruk anda adalah anda suka berlengah, dan menangguhkan kerja. anda juga mudah lupa.

biri-biri

anda seorang yang pemalu. anda lebih suka menyendiri dan membuat aktiviti secara berseorangan. kadangkala anda suka mendengar lagu yang sama berulang-ulang kali.

tahniah.. anda adalah seekor ………………………….. (isi sendiri)

stalker cat


tak leh bla aku tengok kucing ni.. hahahahaha hahahahahha hahahahahha

senaman untuk menghilangkan stress dan mengantuk

download

ok kita mula dengan memanaskan badan. tarik nafas dalam dalam

downloada

kemudian, longgarkan otot otot bahu anda

download_21

hati hati dengan serangan hendap dari musuh

download_4

pegang kepala anda, dan hayunkan ke kanan

download_31

setelah penat, hayunkan ke kiri

download_5

mungkin anda akan berasa pening sekarang ini. pusingkan kepala anda sebanyak 360 darjah

download_6

capai apa sahaja objek berdekatan anda dan hentakkan ke muka anda. ini akan melancarkan peredaran darah terutama pada luka luka yang akan terhasil

download_7

dengan senyuman, kapaikan tangan anda seperti anda mahu terbang ke awan

download_8

getarkan seluruh tubuh anda seperti ini

download_9

dengan agresif, buatkan diri anda seperti digoncangkan oleh seekor raksasa yang berwarna biru

download_10

hilangkan bau badan anda

download_11

putarkan kepala anda seperti ini

download_12

ajak rakan atau housemate anda untuk bergoyang bersama anda

download_13

tahniah.. anda kini tidak lagi mengantuk mahupun stress